Konference i København: Nye midler mod multiresistente sygdomme
Hør om de nyeste fremskridt i kampen mod multiresistente infektioner på ny stor konference i København.
nye_muligheder_for_behandling_non-antibiotika_non-antibiotics

Konferencen 'Nye muligheder for behandling af multiresistente infektioner med non-antibiotika' finder sted på Christiansborg den 25. januar. (Foto: Shutterstock)

Konferencen 'Nye muligheder for behandling af multiresistente infektioner med non-antibiotika' finder sted på Christiansborg den 25. januar. (Foto: Shutterstock)

Hvordan bekæmper man infektioner, der er resistente overfor antibiotika?

Det er et højaktuelt spørgsmål, som læger og dyrlæger i øjeblikket forsøger at finde svar på. Både på globalt plan, men også i Danmark.

Vi kender blandt andet sygdommen MRSA, hvor typen kaldet CC398 kan smitte fra svin til mennesker.

Mød forskerne på Christiansborg

Spørgsmålet bliver taget op på en international konference, der afholdes på Christiansborg, hvor du blandt andet får mulighed for selv at stille spørgsmål til forskerne.

Det hele foregår onsdag den 25. januar kl 13.00-17.00.

Her kan du høre nærmere om nye muligheder for at behandle antibiotikaresistente infektioner, som blandt andet MRSA, men også VRE, CPE, ESBL og XDR-TB.

Sådan tilmelder du dig

Konferencen er arrangeret af Abildgaardkredsen i samarbejde med Videnskab.dk og EU-projektet 'COST Action CM1407'.

Vi anbefaler, at man kommer i god tid, da der er sikkerhedstjek ved indgangen til Christiansborg.

Du kan se programmet og tilmelde dig konferencen her. Tilmeldingen varer til 22. januar (kl. 12.00) og koster 200 kr.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk