Køns-quiz: Hvad siger videnskaben om forskellene på mænd og kvinder?
Klæd dig på til kampen mellem kønnene og dyst med din kæreste, forældre eller søskende.
Videnskab quiz køn mand kvinde forskelle

Vi har samlet 10 forskelle på mænd og kvinder, ifølge videnskaben. (Foto: Shutterstock)

Vi har samlet 10 forskelle på mænd og kvinder, ifølge videnskaben. (Foto: Shutterstock)

Nogle er fra Venus, andre er fra Mars. Nogle har en livmoder, andre bærer på sædceller. Nogle er XX, og andre er XY.

Der er biologiske forskelle på mænd og kvinder, selvom kønsdebatten i øjeblikket sætter fokus på, at de psykologiske og kulturelle forskelle kan være meget mere flydende.

Vi har været et dyk i arkiverne og fisket artikler frem fra Videnskab.dk, der handler om kønsforskelle påvist af videnskaben.

Det er blevet til 10 quiz-spørgsmål, der med udgangspunkt i videnskab og forskning kan gøre dig klogere på forskellene mellem mænd og kvinder.

Vær opmærksom på, at svarene i quizzen bygger på konkrete studier, som vi har beskrevet på Videnskab.dk. De behøver altså ikke at være det eneste rigtige svar, men blot ét blandt mange. 

Du kan læse lidt op på quizzen ved at læse de artikler, vi har linket til under quizzen.

God fornøjelse.

 

Her er de artikler, quizzen bygger på:

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk