Annoncørbetalt indhold fra The Challenge Platform

Arrangør af konferencen Evigt Liv.

Kendt TV-læge: Sådan sikrer du dig en sund aldring
Ifølge Charlotte Bøving skal man holde hjernen skarp, kroppen sund med fysisk aktivitet og dyrke sine sociale relationer. Særligt dem, der faktisk er gode for én, påpeger hun.

TV-lægen fortæller, hvad der for hende udgør vejen til en god aldring. Det kan man lære meget mere om til det gratis event Smart aldring: Hvad data kan gøre for dig, der løber af stablen den 5. oktober 2021. (Video: Videnskab.dk / Kristian Højgaard Nielsen)

TV-lægen fortæller, hvad der for hende udgør vejen til en god aldring. Det kan man lære meget mere om til det gratis event Smart aldring: Hvad data kan gøre for dig, der løber af stablen den 5. oktober 2021. (Video: Videnskab.dk / Kristian Højgaard Nielsen)

Der er mange veje til en god alderdom. TV-lægen Charlotte Bøving, der blandt andet er kendt fra DR-programmet 'Lægen flytter ind', fremhæver særligt tre, der kan føre til en sund aldring.

I videoen herover lyder rådene: 

  1. Hold dig fysisk aktiv. Selvom man føler, man har nået sofa-alderen, er det vigtigt at holde kroppen og musklerne i gang. Sådan henter man mange ekstra gode år, råder lægen. 
  2. Hold hjernen skarp. Læs bøger, gå til foredrag - eller hold dem selv. Hvad nytter en stærk krop, når hovedet ikke er med?
  3. Dyrk de (gode) sociale relationer. Det er dem, man står op for om morgenen, siger Charlotte Bøving i videoen. 

I 2016 fandt lægerne en tumor i Charlotte Bøvings mave. Siden har lægen kæmpet med flere kræftknuder, men bevaret livsmodet. Blandt andet ved at leve efter sine egne råd.

Hun tilføjer til sidst i videoen, at det er vigtigt at bruge tid på de relationer, der er vigtige og gode for en. Og at det er okay at skrue ned for dem, der tynger og plager. 

»Det at dyrke det gode gør mig glad i en hverdag. Og hvorfor ikke fokusere på det gode?« slutter lægen med et smil. 

Smart aldring:  Hvad data kan gøre for dig

Dato: Tirsdag 5. oktober 2021

  • Tid: 15.00 - 17.30
  • Adresse: BLOX, Bryghusgade, 1473 København.
  • Pris: Gratis

Tilmeld dig her!

Tilmeldingsfristen er mandag 4. oktober, kl. 12.00.

Deltagelse er gratis, men hvis du alligevel ikke kommer ,efter du har tilmeldt dig, må du meget gerne melde afbud samme sted, som du tilmelder dig.

Kom til gratis konference om smart aldring

Charlotte Bøving gæster sammen med en række forskere og eksperter Blox i København 5. oktober ved et arrangement, som forskningsprojektet The Challenge Platform står bag.

Her vil lægen fortælle, hvordan hun holder sig selv i form med sin kræftsygdom, hvordan hun bruger data til at holde sig sund, og hvilke råd hun har til os alle sammen om sund aldring. 

Ved arrangementet vil flere forskere og andre gennem oplæg, diskussioner og quizzer komme nærmere ind på, hvad vi danskere er disponeret for, hvordan vores omgivelser påvirker os, og hvordan vi selv - og ikke mindst forskerne - kan bruge data til at forblive sunde i længere tid.

Følg med på eventets Facebook-side, eller find billetter her

Du kan også læse meget mere om eventet her: TV-lægen Charlotte Bøving giver råd om sund aldring.

Arrangementet er en del af The Challenge Platform, som er finansieret af Novo Nordisk Fonden.

Sådan håndterer Videnskab.dk annoncørbetalt indhold

Videnskab.dk følger de gældende retningslinjer for annoncørbetalt indhold fra Danske Medier, Forbrugerombudsmandenmarkedsføringsloven, samt de presseetiske regler i arbejdet med tydeligt at adskille annoncer og journalistik.

Videnskab.dk bringer bannerannoncer og kan bringe andet annoncørbetalt indhold på sin hjemmeside som led i bestræbelserne på at tjene penge til at dække omkostningerne ved vores produktion af uafhængig journalistik. Det foregår i henhold til statens regler for indtægtsdækket virksomhed.

Annoncørbetalt indhold kan have form af såkaldt ’native advertising’ eller ’advertorials’, hvor en annoncør betaler et medie for at bringe indhold i et redaktionelt format på en redaktionel udgivelse.

Dette indhold opmærkes for det første meget tydeligt, så vores brugere ikke er i tvivl om, hvem afsenderen er. For det andet er vi meget selektive i forhold til, hvilke organisationer vi giver mulighed for at markedsføre sig selv på denne måde.

I hvert enkelt tilfælde skal afsenderen godkendes af ledelsen på Videnskab.dk. Godkendte afsendere kan f.eks. være virksomheder, som er kulturelle, undervisnings- eller oplevelsesorienterede i brancher som turisme, forlag og uddannelse.

Dette indhold, der typisk ikke handler om forskning, kan være leveret af annoncøren eller en ekstern freelancer. Det håndteres og kvalitetssikres af Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling, som varetager vores aktiviteter, hvad angår indtægtsdækket virksomhed.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk