Kan vi genoplive døde og selv leve for evigt?
Jakob Stegelmann søger svar på, om fiktionens udødelige væsener gemmer på nøglen til evigt liv.

(Video: Jakob Stegelmanns Filmproduktion)

(Video: Jakob Stegelmanns Filmproduktion)

Det er tæt på midnat, og noget ondt lurer i mørket!

Men hov – hvis der er 'levende døde' derude, gemmer de så også på nøglen til evigt liv?

I serien Science VS Fiction får TV-vært og producer Jakob Stegelmann denne gang forskningens syn på vampyrer, zombier og andre mystiske væsener, der tilsyneladende trodser aldringens love.

Ph.d. i bioinformatik Stinus Lindgreen afslører, at blod faktisk er en ret dårlig næringskilde. Til gengæld indeholder blod D-vitamin, som man vel har mangel på, når man ikke tåler Solens lys...

Og den danske natur leverer faktisk også eksempler på blandt andet 'zombie-myrer', hvis hjerner bliver kontrolleret af fremmede parasitter.

Den totale zombie-udslettelse virker dog ikke så sandsynlig.

»Du skal jo ikke slå din vært ihjel for hurtigt, for så dør du også selv,« påpeger Stinus Lindgreen over for Jakob Stegelmann.

Om serien Science VS Fiction

I YouTube-serien Science VS Fiction spørger Jakob Stegelmann, mangeårig vært på DR's Troldspejlet, en række forskere og fagfolk om, hvad videnskaben har at sige til alt fra King Kong til kunstig intelligens.

Her finder du alle afsnit af serien på Videnskab.dk:

Serien er blevet til takket være støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk