Japansk lægemiddel havde ingen effekt mod COVID-19 i dansk studie
Coronavirus indlagt patient

Lægemidlet camostat viser ingen effekt mod coronavirus i nyt dansk studie. (Foto: Shutterstock)

Lægemidlet camostat viser ingen effekt mod coronavirus i nyt dansk studie. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
22 april 2021

Trods store forhåbninger lader camostat - et gammelt japansk lægemiddel mod halsbrand - ikke til at have nogen effekt på COVID-19. 

Det er resultatet af et forsøg med lægemidlet udført af to forskere på Aarhus Universitet, der netop er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift EClinicalMedicine.

De to forskere var ellers meget håbefulde sidste år, da Lundbeckfonden bevilligede i alt 5 millioner kroner til at undersøge midlets virkning mod COVID-19. 

I det netop afsluttede forsøg har forskerne udført kliniske forsøg med 205 patienter, der var indlagt med COVID-19 på danske hospitaler.

To ud af tre patienter fik camostat, mens en tredjedel fik placebo. Midlet forkortede dog ikke patienternes indlæggelsestid, og det havde heller ikke nogen effekt på sygdommens sværhedsgrad. 

Håbet er dog ikke helt opgivet endnu. Andre forskere i Tyskland og Japan er i gang med forsøg, hvor der gives en højere dosis af stoffet.

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.