Sponseret af Syddansk Universitet

Syddansk Universitet og Videnskab.dk samarbejder om at bringe videoer med forskningsformidling.

Hvordan hjælper vi elever, der er usikre på deres krop?
Folkeskolens hverdag bruges i nyt projekt, som skal styrke børns kendskab til deres krop.

Hvis man kender sin krop og har det godt med den, har man det typisk også godt og trives med sig selv og med andre. Med den viden i baghovedet har forskere ved Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet startet et projekt i folkeskolen, hvor bevægelse og idræt bliver anvendt til at øge børn og unges motivation for og glæde ved bevægelse, da det altså kan være med til at styrke deres fysiske selvopfattelse og generelle trivsel.

Kendetegnende for projektet er, at det tager udgangspunkt i 'skolens dagligdag' – med fokus på at projektet, der løber frem til 2017, munder ud i forslag til indsatser og aktiviteter, der kan implementeres på mange af landet folkeskoler.

Ligeledes er projektet kendetegnet ved, at det har særligt fokus på såkaldte idræts-usikre skoleelever - altså elever, som er søgende på, hvad de kan med deres krop og i forhold til bevægelse.

Projektet skal fremme børn og unges trivsel

Til efteråret går projektets pilotfase i gang, og i skoleåret 2015/16 gennemføres en større undersøgelsesfase, der involverer cirka 30 skoler fra forskellige steder i landet.

»Der er al mulig grund til at tro, at der ikke er blevet færre børn og unge, som er usikre på deres krop, så det er dejligt, at vi nu får mulighed for at blive klogere på, hvordan vi får endnu flere fra den yngre generation i trivsel med og gennem bevægelse«, siger Thomas Skovgaard.

Projektet gennemføres med en bevilling fra en pulje hos Trygfonden. Fælles for alle projekterne i puljen er, at de skal være med til at fremme børn og unges trivsel i daginstitutioner, i skoler eller på anbringelsesinstitutioner.

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk