Hukommelses-quiz: Har du styr på, hvordan din hjernes bibliotek virker?
Nogle gange glemmer vi ting, vi helst vil huske. Som kærestens fødselsdag eller eksamenspensum. Og det kan jo få en til at undre sig over, hvordan den i det hele taget virker - hukommelsen altså.
hukommelse hjernen hjerne quiz videnskab.dk

Vores hukommelse er en underlig størrelse. Hvorfor er det så svært at huske en ligning og tilsvarende umuligt at glemme dét der pinlige noget, du gjorde i femte klasse? (Foto: Shutterstock/Videnskab.dk)

Vores hukommelse er en underlig størrelse. Hvorfor er det så svært at huske en ligning og tilsvarende umuligt at glemme dét der pinlige noget, du gjorde i femte klasse? (Foto: Shutterstock/Videnskab.dk)

Du kender det sikkert godt. Du havde skrevet alt det, du skulle huske at købe, ned på en indkøbsseddel, men den har du glemt hjemme på spisebordet. 

Og nu står du nede i Netto og kan ikke huske en eneste ting på sedlen. Fuck!

Men på den anden side husker du din gamle mormors fastnettelefonnummer, selvom hun ikke har haft sådan et i 10 år. Eller hvem der vandt Vild med Dans for første gang (Mia Lyhne).

Vores hukommelse er en mærkelig størrelse og en svær én at finde rundt i.

Og nu skal du snart til at bruge den!

I Videnskab.dks hukommelsesquiz har vi samlet pointerne fra nogle af vores bedste artikler og afsnit fra podcasten om hjernen, Brainstorm. Måske har du læst eller lyttet med. Eller måske er du skarp på hukommelse. Hvem ved? 

Det finder du snart ud af!

Videnskab.dk gør en dyd ud af at videreformidle forskning, man kan sætte sin lid til – med eventuelle forbehold for øje.

Quizzen er baseret på Videnskab.dk's seneste artikler om hukommelse. De rigtige svar i quizzen er dem, som forskernes undersøgelser primært peger på i øjeblikket.

Lad os quizze løs!

Du kan også prøve at tjekke nogle af vores andre videnskabsquizzer ud her. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Annonce:

Det sker

Se flere events