Høj intelligens er hot
Kærlighedens seks spilleregler - nr. 3: Du scorer på din intelligens.

Høj intelligens er en scorefaktor. Mange kvinder foretrækker en intelligent mand. (Modelfoto: Colourbox)

 

Udseendet betyder noget, men langt fra alt.

Helt ny forskning, som er blevet offentliggjort i en pressemeddelelse fra Elon University i North Carolina og University of California, Davis, viser nemlig, at kvinder foretrækker at date en mand med en høj intelligens frem for en smuk mand med knapt så meget mellem ørerne.

»Kvinder vil have det bedste af to verdener. De vil ikke bare have en fysisk attraktiv mand, men en person, som kan forsørge dem på lang sigt,« pointerer evolutionspsykolog Mark Prokosch, der leder projektet.

At mange kvinder foretrækker en intelligent mand, skyldes sandsynligvis, at de vurderer, at han vil være klog nok til at kunne holde familien i live. Samtidigt kan han også videregive sine gode gener til sine børn, forklarer Prokosch.

Undersøgelsen er baseret på hundredvis af interviews med universitetsstuderende, hvor Prokosch og hans team i første omgang bad 15 mandlige studerende om at løse en række intelligens-krævende opgaver foran et kamera.

En af opgaverne gik ud på at oplæse nyheder og at forklare, hvorfor de ville være en god date og kæreste. Undervejs skulle de også forklare, hvad der kunne blive konsekvensen af opdagelsen af liv på Mars.

Kvinder kunne bedømme intelligensen

Kvinder vil have det bedste af to verdener. De vil ikke bare have en fysisk attraktiv mand, men en person, som kan forsørge dem på lang sigt

Evolutionspsykolog Mark Prokosch

Sidst men ikke mindst blev de bedt om at kaste og fange en frisbee og derved give seerne et indtryk af deres fysiske form. Endelig blev de unge mænd bedt om at løse nogle sproglige opgaver.

Mere end 200 kvinder så de mange videoklip igennem og ratede herefter de mandlige deltageres intelligens, tiltrækningskraft, kreativitet og deres ønsker til et kortsigtet eller langsigtet forhold.

Kvinderne viste sig at være gode til at bedømme mændenes intelligens. Resultaterne afslørede, at kvinderne følte sig mest tiltrukket af de mænd, der havde den højeste intelligens, og det uanset om de selv var mest indstillet på et engangsknald eller et længerevarende forhold.

Læs flere spilleregler for kærligheden:

Krops-symmetri er sexet Tiltrækkende talje-hoftemål Høj intelligens er hot Det store feromon-tjek Krage søger mage Evig kærlighed er en kunst

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud