Hjælpsomme mennesker har mere sex
Kilde: 
15 august 2016

Der er godt nyt for alle dem, som rejser sig for ældre mennesker i bussen, gladeligt tager opvasken, eller hjælper til når andre skal flytte.  

Mennesker, som hjælper andre, er nemlig mere attraktive hos det modsatte køn, har flere sexpartnere og mere sex, viser et nyt studie ifølge sciencedaily.com.

Det nye studie er publiceret i tidsskriftet British Journal of Psychology.

»Studiet er det første til at vise, at altruisme (at tage mere hensyn til andre end sig selv, red.) kan blive omsat til parringssucces i vestlige befolkningsgrupper, at altruister har flere partnere end ikke-altruister,« siger Pat Barclay, som er professor i psykologi ved University of Guelph og medforfatter på studiet, til sciencedaily.com.  

Forskerne bag studiet interviewede omkring 800 mennesker om deres forhold og hang til at hjælpe andre, herunder at donere til velgørenhed, bloddonationer, hjælpe fremmede over vejen, donere gevinster og hjælpe klassekammerater. 

De hjælpsomme havde størst succes med dating og sex, viste studiet, selv efter at have kontrolleret for alder og personlighed. Selvom hjælpsomhed er attraktivt for begge køn, viste studiet dog, at det i højest grad påvirker mænds dating og antal sexpartnere.

Det nye studies konklusioner støtter op om tidligere studier, der viste, at mænd, som jager og efterfølgende deler kødet med andre, har større reproduktiv succes. 

»Det virker til, at altruisme udviklede sig hos vores arter, blandt andet fordi det fungerer som et signal for andre bagvedliggende attraktive kvaliteter, der hjælper individer til at reproducere,« siger professor Sten Arnocky fra Nipissing University, som er hovedforfatter på studiet, til sciencedaily.com.

Forskerne bag studiet foreslår at udvide det til at inkludere flere variable såsom forholdslængde og kvalitet af partnere. 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.