Forskers sexvideo set over 3 millioner gange
I videnskabens navn fik en forsker overtalt sine venner til at have sex i en MRI-scanner - videoen har nu vundet en pris og har samtidig rundet tre millioner Youtube-visninger. Se den populære video her.

Der er dem, der frygter at blive opdaget, når de hygger sig på lagnerne. Og så er der den slags mennesker, som lader et helt hold forskere filme akten i en MRI-scanner, for efterfølgende at lægge det ud, så det er frit tilgængeligt for offentligheden. 

Sidstnævnte lyder måske tosset. Ikke desto mindre var det dén ide, som gynækolog og sexologi Pek Van Andel fra Universitetet Grooningen i Holland fik, da han på en videnskabskongres så en videomontage af en syngende persons strubehals. 

»Jeg spurgte mig selv, om det ville være muligt at lave et lignende billede af kroppen, når den sang på en anden måde; nemlig under et samleje,« siger Pek Van Andel i en hollandsk dokumentar om projektet.

En 'lille' nobelpris for at have sex

Formålet med forskningsprojektet var at finde ud af, om det er muligt at tage billeder af de mandlige og kvindelige kønsorganer under et samleje, og om tidligere og nuværende opfattelser af anatomien under et samleje er baseret på antagelser eller fakta.

Og noget tyder på, at Pek Van Andels idé ikke var så skør igen. For i 2000 vandt han, hans team og parret, der deltog i videoen, en Ig-nobelpris for projektet. Ig-nobelprisen uddeles af organisationen Improbable Research og gives til forskningsprojekter, der får folk til at grine og samtidig maner til eftertænksomhed.

3 millioner nysgerrige har set videoen

Oprindeligt var det Pek Van Andels idé, at det skulle være ham selv og hans kone, der skulle have lagt deres kroppe til projektet, men det måtte han hurtigt opgive.

»Jeg spurgte først min kone, men hun ville ikke, fordi hun er klaustrofobisk. Så spurgte jeg en bekendt, Ida Sabelis, der er antropolog, fotograf og street-akrobat. Hun ville gerne deltage i projektet med sin ven,« siger Pek Van Andel.

Videoen er tiltænkt forskere inden for den gynænologiske forskningsverden, men noget tyder på, at andre nysgerrige gerne vil kigge med. Videoen har i hvert fald fået over 3 millioner visninger på Youtube, ifølge Improbable Research.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.