Forskerens favorit: Ny teknik kan redde tusindvis af slangebidsofre
I denne udgave af ’Forskerens favorit’ kan du se med, når Andreas Hougaard Laustsen viser og fortæller om slangegift og modgift, der er lavet på menneskelige antistoffer. En ny type modgift, der kan ende med at redde tusindvis af liv.

Andreas Hougaard Laustsen forsker i modgift mod slangegift. Her fortæller han om sine mål og udfordringer. (Video: Kristian H. Nielsen / Videnskab.dk)

De fleste forskere brænder for deres forskning. Og nogle af de ting de forsker i, kan måske ende med at redde livet på mange mennesker.

Det er netop tilfældet med den genstand, du denne gang kan se i 'Forskerens favorit'.

Forskerens favorit

’Forskerens favorit´ kan du se med, når forskellige forskere viser og fortæller om deres yndlingsgenstand fra deres forskning.

ForskerZonen vil fremover løbende bringe videoer, hvor forskere viser og fortæller om genstande fra deres forskning. 

I dette afsnit kan du se Andreas Hougaard Laustsen, som er postdoc ved Danmarks Tekniske Universitet, fortælle om en ny teknik til at lave slangemodgift.

Denne gang har ForskerZonen nemlig besøgt Andreas Hougaard Laustsen, som er postdoc på DTU, hvor han forsker i modgift mod slangegift. Det kan du læse mere om i artiklen Danske forskere forbedrer slangemodgift.

I videoen viser Andreas Hougaard Laustsen en beholder, som indeholder slangegift fra en monokelkobra. En kobra, som er Sydøstasiens giftigste slange og hvert år er skyld i utallige dødsfald.

I en anden beholder har han en serum, som indeholder hans egne antistoffer. Og netop beholderen med serum fra ham selv er en vigtig del af den forskning i modgift, han beskæftiger sig med. 

En forskning, som måske kan redde livet på nogle af den 150.000 mennesker, som hvert år dør af bid fra giftige slanger.

Bestil et gratis foredrag med Andreas Hougaard Laustsen

Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival.

På Forskningens Døgns hjemmeside kan du se det store foredragskatalog, og bestille et gratis forskerforedrag. 

Har du lyst til at høre mere om Andreas Hougaard Laustsens forskning i slangemodgift, kan du bestille et gratis fordrag med ham som en del af Bestil en Forsker-ordningen under Forskningens Døgn i uge 17. 

Andreas Hougaard Laustsen deltager med foredraget "Slangebid og modgift", der handler om slangegift, modgift og det nyeste inden for modgiftsforskningen.

Derudover inddrager han spændende forskningsoplevelser fra sine forskningsophold i Costa Ricas jungle og den akademiske højborg, Cambridge i England.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud