De fleste forskere brænder for deres forskning. Og nogle af de ting de forsker i, kan måske ende med at redde livet på mange mennesker.
Det er netop tilfældet med den genstand, du denne gang kan se i 'Forskerens favorit'.
I 'Forskerens favorit', kan du se med, når forskellige forskere viser og fortæller om deres yndlingsgenstand fra deres forskning.
I dette afsnit kan du se Andreas Hougaard Laustsen, som ved videoens publicering var postdoc men nu er lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, fortælle om en ny teknik til at lave slangemodgift.
I andre episoder fra 'Forskerens favorit' kan du bl.a. møde dobbeltbarnet, et spedalsk skelet, seje væsker, et pusterør, en myg og de utrolige bjørnedyr. Se alle episoder her.
Denne gang har ForskerZonen nemlig besøgt Andreas Hougaard Laustsen, som er postdoc på DTU, hvor han forsker i modgift mod slangegift. Det kan du læse mere om i artiklen Danske forskere forbedrer slangemodgift.
I videoen viser Andreas Hougaard Laustsen en beholder, som indeholder slangegift fra en monokelkobra. En kobra, som er Sydøstasiens giftigste slange og hvert år er skyld i utallige dødsfald.
I en anden beholder har han en serum, som indeholder hans egne antistoffer. Og netop beholderen med serum fra ham selv er en vigtig del af den forskning i modgift, han beskæftiger sig med.
En forskning, som måske kan redde livet på nogle af den 150.000 mennesker, som hvert år dør af bid fra giftige slanger.