Forskere modtager KFJ-pris for forskning inden for fysisk aktivitet og sundhedsdata

Søren Brunak, professor og forskningsleder på Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research, og Michael Kjær, overlæge på Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital og klinisk professor ved Institut for Klinisk Medicin, modtager den prestigefyldte KFJ-pris for deres deres forskning inden for fysisk aktivitet og sundhedsdata.

De to forskere modtager hhv. den prækliniske og den kliniske pris, hvortil der hver især medfølger en sum på 1,5 millioner kroner. 

Begge professorere er internationalt anerkendte indenfor hver deres område, hvor de har spillet afgørende roller for forskningen.

»Det er en enorm anerkendelse at modtage denne her pris, både personligt, men især på områdets vegne. Det er traditionelt set et stort og vigtigt forskningsområde for Danmark og også for Københavns Universitet,« siger Michael Kjær ifølge en pressemeddelelse fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Begejstringen er også til at spore hos Søren Brunak.

»Det er jo en stor ting at blive anerkendt på den måde. Og det er måske en endnu større ære for mig, fordi jeg har bevæget mig ind i et nyt felt. Det er måske nemmere i ens karriere at blive ved med  at lave det samme, men jeg har vovet mig ud i noget nyt,« forklarer han.

Priserne blev overrakt fredag den 21. juni i Københavns Universitets festsal.

jsj

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce:

Det sker