Forskere har fundet ny behandling mod tinnitus
04 januar 2018

Klik! 

Den fjerdedel af danskerne, der, ifølge Tinnitusforeningen, i en eller anden grad lider af tinnitus, ville sikkert ønske, at de bare kunne slukke for hyletonen og få ro.

Nu er deres bønner måske blevet hørt.

Et hold af amerikanske forskere fra University of Michigan er i hvert fald lykkedes med at mindske tinnitusen hos 20 patienter indtil videre gennem et nyt behandlingsapparat, skriver University of Michigan i en pressemeddelelse.

Tinnitus bliver skabt af nogle urolige nerveceller i hjernen, hvilket skaber et form for fantomsignal.

»Hvis vi kan stoppe dette signal, kan vi stoppe tinnitusen‚« fortæller Susan Shore, professor i medicin ved University of Michigan og leder forskningsholdet bag behandlingen, i pressemeddelelsen.

Behandlingen går netop ud på at forstyrre dette signal. Det sker mere konkret ved, at apparatet sender svage elektriske impulser mod de forstyrrede nerveceller, hvilket skal få nervecellerne til at vende tilbage til en mere normal aktivitet, så de altså ikke, eller i mindre grad, sender fantomsignaler.

Apparatet er blevet testet på marsvin og en gruppe af 20 mennesker. Ifølge forskerne er testpersonernes tinnitus blevet mindsket efter fire uger, hvor apparatet er blevet brugt på daglig basis.

Forskerne behandlede en anden gruppe med et snydeapparat, og i denne gruppe oplevede man ingen forbedring af tinnitusen.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science Translational Medicine.

Her kan du se, hvordan apparatet mod tinnitus fungerer. (Video: University of Michigan/ YouTube)

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.