Forskere: Fingre afslører længden på penis
Dine fingre på højre hånd afslører ifølge sydkoreanske forskere, om du har en lang penis.

Forskere fra Sydkorea har undersøgt forholdet mellem penislængde og fingerlængde. (Foto: Colourbox)

Forskere fra Sydkorea har undersøgt forholdet mellem penislængde og fingerlængde. (Foto: Colourbox)

Hvis du er utålmodig efter konklusionen og straks vil tage en hurtig test, som forskere fra Sydkorea har udviklet, så stræk fingrene på din højre hånd ud. Hvis din pegefinger har nogenlunde samme længde som din ringfinger, har du formentlig en lang penis.

Sådan lyder den simple opskrift på, hvordan man tjekker kollegaens udrustning uden at bede ham om at åbne Tivoli – eller hvordan du som kvinde i baren let kan lure, om du nu også har scoret den store præmietyr, han selv påstår, han er.

I hvert fald hvis man skal tro forskere fra Gachon University Gil Hospital i Sydkorea, som har berettet om deres opdagelse i tidsskriftet Asian Journal of Andrology (der i sammenligning med mere ansete tidsskrifter som Science og Nature må kaldes en lille cocktailpølse).

Penis var gennemsnitlig 7,7 cm lang

Forskernes metode er lige så spøjs som deres konklusion. De har undersøgt 144 frivillige mænd på 20 år eller derover. Mens mændene var i bedøvelse under en operation, fik de målt deres fingerlængder og længden på deres penis i udstrakt – ikke stiv – position. Ifølge forskerne er der nemlig statistisk set sammenhæng mellem størrelsen af penis i udstrakt og stiv tilstand.

I tørre tal viste undersøgelsen ifølge LiveScience.com, at:

  • Afslappede penisser var fra 4 til 12 centimeter – i gennemsnit 7,7 cm lange
  • Udstrakte penisser var mellem 7,5 og 17 cm – i gennemsnit 11,7 cm lange
  • Forskellen på længden på pege- og ringfinger varierede fra 8,8 til 11,2 millimeter med et gennemsnit på 9,7 mm

Det er altså små forskelle, vi er ude i, når man sammenligner fingerlængde, men forskerne konkluderer ud fra deres gennemgang, at jo mindre forskellen er på de to fingre, des større er sandsynligheden for, at personen også har en penis i den høje ende af skalaen.

Fingre og penis kan være påvirket af testosteron

Man kan muligvis bruge den nye viden til andet end at score de største tyre eller at sammenligne diller-størrelser uden at skræmme alle andre væk fra lokalet.

Ifølge forskerne – og en leder i tidsskriftet – hænger fingerstørrelse og penislængde måske sammen med mængden af testosteron, som manden blev udsat for som foster i mors mave. Det kan i sidste ende måske være med til at kaste lys over hormonale problemer og sygdomme som prostatakræft, spekulerer de.

Hvad er op og ned i penishistorierne?

Det er langt fra første gang, forskere har kædet fingrenes længde sammen med påvirkningen fra kønshormoner. Tidligere har studier af varierende kvalitet vist sammenhæng mellem fingerlængde og blandt andet:

  • Hjertestop
  • Antallet af sædceller
  • Maskulinitet i udseende

Den nye undersøgelse strider til gengæld mod tidligere undersøgelser, som har konkluderet, at man har været mest udsat for testosteron i livmoderen, hvis man som voksen har lang ringfinger og kort pegefinger.

Så måske er det bedste råd at spise brød til de nye resultater. Pølsebrød, naturligvis. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk