Følelser kan give dig ’tømmermænd’
28 december 2016

Nytårsaften er for døren, og de fleste af os glæder sig til at fyre raketter af og drikke champagne.

Med alt det sjove følger desværre også 1. januar, som for mange betyder en lang dag på sofaen med særdeles ondt i håret. Men alkoholen er ikke det eneste, der kan give dig tømmermænd, skriver medicalxpress.com.

Ifølge et nyt studie fra New York University kan vi nemlig også få følelsesladede ’tømmermænd’.

Følelsesladede oplevelser kan nemlig blive siddende i kroppen og påvirke din hjerne i flere timer, efter at oplevelsen skete.

Disse følelsesladede ’tømmermænd’ kan påvirke og forstærke, hvordan vi husker fremtidige oplevelser. 

»Hvordan vi husker oplevelser, er ikke kun en konsekvens af de ting, vi oplever udefra, men er også stærkt påvirket af vores mentale stadie - og vores mentale stadie kan vedblive og farve vores fremtidige oplevelser,« fortæller Lila Davichi, der er associeret professor i psykologi ved New York University og seniorforfatter på det nye studie, ifølge medicalxpress.com.

Forskerne har i længere tid vidst, at det er nemmere at huske følelsesladede hændelser frem for neutrale begivenheder, men i det nye studie har forskerne vist, at følelsesladede oplevelser også får dig til bedre at huske de neutrale begivenheder, der kommer bagefter. 

Hjernen og kroppen kan altså være fanget i en følelse, som påvirker, hvad man oplever efterfølgende.

Studiet er publiceret i det anderkendte tidsskrift Nature Neuroscience.

agr

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.