Flere mænd end antaget lider af tristhed, irritation og ubehag efter sex
Kilde: 
30 juli 2018

»Jeg vil ikke røres ved, jeg vil bare gerne være alene.«

»Jeg føler mig utilfreds, irriteret og meget anspændt. Alt, jeg vil, er at forlade stedet og aflede min opmærksomhed fra det, jeg har deltaget i.«

Ovenstående er to mænds beskrivelser af, hvordan det føles at lide af 'postcoital dysphoria', forkortet PCD, der kommer til udtryk som følelser af tristhed, depression og irritation, der rammer en efter sex.

Begge mænd har deltaget i et nyt studie, foretaget af forskere fra Queensland University of Technology i Australien, der viser, at flere mænd end tidligere antaget oplever PCD i varierende grad. Det skriver EurekAlert!

Forskere kender til PCD hos kvinder, men det nye studie er det første, der identificerer PCD hos mænd. 

1.208 mænd fra blandt andet Australien, USA, Storbritannien, Rusland, New Zealand og Tyskland har deltaget i en anonym spørgeskemaundersøgelse på nettet, og det har vist sig, at:

  • 41 procent af respondenterne har oplevet PCD i deres levetid
  • 20 procent har oplevet det inden for de seneste 4 uger
  • Op mod 4 procent lider ofte af PCD

»De første tre faser af menneskets seksuelle responscyklus - spænding, plateau og orgasme - har været fokus for størstedelen af ​​forskning til dato,« udtaler professor Robert Schweitzer fra universitetet.

Studiets resultater, siger han, indikerer, at det også for mænds vedkommende - i terapi og i diskurs omkring seksualitet - kan være gavnligt at se mere på efterspillet.

Studiet er publiceret i Journal of Sex and Marital Therapy.

ele

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.