Fællesnordisk forbund giver 126 mio. kroner til forskning i persontilpasset medicin

Innovationsfonden Danmark, Norges forskningsråd, Vinnova, Innovaatiorahoituskeskus Business Finland, the Icelandic Centre for Research - Rannís og NordForsk er gået sammen om at finansiere forskning i persontilpasset medicin, skriver NordForsk i en pressemeddelelse.

Støtten går til i alt 7 nordiske projekter, der skal bidrage til implementeringen af persontilpasset medicin i sundhedsvæsenet, med over 126 millioner danske kroner.

»Det er en stor dag for persontilpasset medicin som forskning- og innovationsfelt i Norden. De finansierede projekter skal udvikle innovationer knyttet til implementering af persontilpasset medicin for nordiske borgere og sundhedsvæsen. Denne type implementering løber ofte ind i forhindringer, og for at klare forhindringerne må forskningsmiljøer, industrien og sundhedsvæsenet arbejde sammen,« siger Arne Flåøyen, direktør i NordForsk, ifølge pressemeddelesen.

»Med disse syv projekter etableres et nært samarbejde og innovationsnetværk på tværs af landegrænser og fagområder. Først og fremmest har dette unikke nordiske samarbejde som målsætning at gøre en forskel, så patienterne skal få mere præcise diagnoser og bedre behandling,« tilføjer hun.

fghs

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: