EU vil investere 150 millioner euro i et europæisk bioforsvarsberedskab

EU-Kommissionen har fremsat et forslag om lanceringen af et europæisk bioforsvarsberedskab, “HERA Incubator”, som skal opdage og bekæmpe coronamutationer.

Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse. 

30 millioner euro fra Horizon 2020 og 120 millioner euro fra Horizon Europe skal sikre midler til afgørende ny forskning.

Midlerne til programmet skal blandt andet gå til etableringen af et nyt EU-omspændende vaccine-netværk, VACCELERATE og til at forbedre Den Europæiske COVID-19 Data Platform.

»HERA Incubator og forstærkningen af europæiske infrastrukturer og netværker vil hjælpe os med at håndtere nye varianter og forberede os på fremtidige udbrud,« udtaler Mariya Gabriel, kommissær for Innovation, Research, kultur, Uddannelse and Unge i forbindelse med præsentationen af programmet.

De 150 millioner euro skal altså bruges på at opbygge og sikre et stærkere og bredere samarbejde omkring klinisk forskning og vaccine-forsøg, og så skal det forberede Europa på forekomsten af mulige infektiøse sygdomme i fremtiden.

mvh

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: