En gåtur om dagen holder kræften fra døren
Ifølge World Cancer Research Fond kan selv lette former for motion, som for eksempel en rask gåtur, forebygge kræft.

Selv lette former for motion kan have stor betydning for forebyggelsen af kræft. Foto: YinYang

Selv lette former for motion kan have stor betydning for forebyggelsen af kræft. Foto: YinYang

Hvert år kunne omkring 10.000 briter undgå at få bryst- eller tarmkræft, hvis de dyrkede mere motion, især gåture, hævder World Cancer Research Fond ifølge The Guardian.

Blot 45 minutters let motion om dagen kunne forhindre omkring 5500 kvinder i at udvikle brystkræft. Samtidig ville der være omkring 4600 færre tilfælde af tarmkræft, hvis flere dyrkede motion. WCRF understreger, at motionen blot skal få hjertet til at slå hurtigere, hvis den skal have den ønskede effekt.

Små ændringer

»Der er meget stærke beviser for, at fysisk aktivitet er vigtig for forebyggelse af kræft,« siger Dr Rachel Thompson fra vice-forskningschef for WCFR.

»Du kan reducere kræftrisikoen blot ved at foretage små ændringer, og dette understreges af det faktum, at så mange kræfttilfælde kan forebygges af noget så simpelt som en raks gåtur. «

»Ved at gøre gåture til en hobby eller bare ved at gå til butikkerne i stedet for at tage bussen eller bilen, kan folk virkelig gøre en forskel i forhold til deres helbred«

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk