Du går mere, hvis du tæller dine skridt
hvor mange skridt skal man gå om dagen effekt skridttæller

En ny stor metaanalyse viser, at der kan være en ret stor effekt ved at bruge en skridttæller. Og det kan forlænge levetiden, ifølge Forskning.no. (Foto: Shutterstock)

En ny stor metaanalyse viser, at der kan være en ret stor effekt ved at bruge en skridttæller. Og det kan forlænge levetiden, ifølge Forskning.no. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
22 januar 2021

1, 2, 3, 4…

Du behøver ikke at tælle dem selv for at nå op på de anbefalede skridt om dagen.

Apps og skridttællere kan hjælpe dig på vej. Og det ville måske være smart at få tal på, hvor mange skridt du tager i løbet af en dag.

Tidsskriftet BMJ udgav for nylig et metastudie, der viser, at man går 1850 flere skridt om dagen, hvis man får hjælp til at tælle dem.

Det skriver Forskning.no.

Metastudier er én af de mest pålidelige slags studier, da de samler resultaterne fra flere forskellige studier, i dette tilfælde 28.

Tilsammen har 7.000 raske personer i aldre mellem 18 og 65 år deltaget. De var delt i to grupper. Den ene brugte en træningsapp mellem to og 40 uger. De andre gjorde ikke.

Og her viste det sig altså, at appen fik deltagerne til at bevæge sig mere.

Gevinsten var højere endnu, hvis træningsappen påmindede deltagerne om at få gang i bentøjet.

1.850 ekstra skridt lyder måske ikke af meget, hvis man tænker på, at anbefalingerne ofte er, at man skal gå 10.000 skridt om dagen.

Men hvert ekstra skridt tæller, skriver Forskning.no. Mediet henviser til et tidligere studie udgivet i tidsskriftet Jama Internal Medicine. Her blev 16.000 kvinders aktivitet målt. De var i gennemsnit 72 år.

Hovedkonklusionen var, at de kvinder, der gik 4.400 skridt om dagen, levede klart længere end de mindst aktive, skriver Forskning.no.

Og gik de mere, levede de længere endnu. Men efter 7.500 skridt kunne forskerne ikke længere måle en effekt.

tkt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.