Din skildpadde kan give dig diarré
Kilde: 
30 august 2017

Har du en skildpadde derhjemme? Så lad være med at kysse eller kramme den, advarer det amerikanske center for sygdomskontrol og forebyggelse (CDC).

De har netop koblet salmonellaudbrud i flere stater sammen med én ting: små skildpadder.

Det skriver Time.

Ifølge en opdatering på CDC’s hjemmeside, så har der været rapporteret 37 salmonellatilfælde i 13 stater fra marts til august. Selvom der ikke har været nogen dødsfald, så er mindst 16 blevet indlagt på grund af sygdommen, skriver Time.

En dansk undersøgelse fra 2009 har tidligere vist, at kæle-krybdyr som skildpadder og slanger kan være smittet med salmonella – og at de nemt kan sende infektionen videre til deres ejermænd.

Det kan ud læse mere om her: Kæleslangen kan give dig salmonella

I 2004 nåede CDC frem til, at seks procent af alle salmonella-forgiftninger hos voksne skyldes kontakt med krybdyr.

Salmonella-bakterien kan give diarré, som typisk varer mellem fire og syv dage. Særligt børn, ældre, og folk med svækket immunsystem er udsatte, skriver Time.

Krybdyr bliver ikke syge af bakterieinfektioner, som mennesker gør. Derfor kan man normalt ikke se på dem, om de er inficeret med salmonella.

Salmonella-bakterien kan smitte både ved indirekte og direkte kontakt mellem menneske og kæledyr. Derfor bør man altid vaske hænder efter direkte kontakt eller besøg hos dyrehandleren eller i zoologiske haver.

kjss

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.