Det tager måneder at tabe kiloene efter ferien
Kilde: 
03 oktober 2016

Når vi tager for os af retterne ved julebordet, påskebordet og alle de andre ferieborde, så tager det ofte flere måneder at tabe de kilo, vi har taget på, viser et nyt amerikansk studie. Det skriver medpagetoday.com.

Juleferien er den værste synder. I et studie med 3.000 mennesker fra tre forskellige lande  viste det sig, at tyskerne tog 0,6 procent af deres egen vægt på i de ti dage op til jul. I samme periode tog amerikanerne 0,4 kilo på, og japanerne 0,5 procent.

Tager man hele perioden med op til nytår ser det endnu værre ud. Her tog tyskerne hele 1 procent af egen kropsvægt på, mens amerikanerne tog 0,7 procent på.

Hvad der måske er endnu mere væsentligt er, at kiloene ikke blev tabt før flere måneder senere.

Amerikanerne i studiet begyndte først at tabe sig igen fra maj måned indtil sidst i oktober, hvor de mørke helligdage igen byder på fristelser.

»I de her tre velstående lande tager folk på i de nationale helligdage. Selvom den her befolkning muligvis er er rigere, bedre uddannet og mere motiveret til vægttab end gennemsnittet, så giver de stadig gode indsigter til praksis,« skriver Brian Wansink, der er ph.d. ved Cornell University i USA, og en af forfatterne på studiet.

»At rådgive en patient til bedre selvkontrol i højtiderne er én tilgang... det er måske bedre at rådgive om, at selvom patienterne hurtigt taber halvdelen af det, de tager på, så bliver den anden halvdel hængende indtil sommermånederne eller endnu længere. Jo mindre du tager på, jo mindre er du selvfølgelig bekymret for at tabe igen,« siger Brian Wansink til medpagetoday.com.

Studiet er netop udgivet i det anerkendte tidsskrift New England Journal of Medicine.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.