Derfor virker træning: Dit fedt bliver til 'smart fedt'
24 oktober 2016

Der er næsten ikke grænser for, hvilke goder fysisk aktivitet kaster af sig. Det hjælper os med at tabe os, det kan forebygge sygdomme, det er godt for hjertet, og det hjælper muligvis mod depression.

Nu viser ny forskning endnu en fordel ved jævnlige besøg i fitnesscenteret, skriver The Huffington Post. Træning hjælper nemlig til at gøre vores stofskifte mere effektivt.

Det betyder mere præcist, at træning konverterer vores fedtceller fra det metabolsk inaktive ’hvide fedt’ til ’brunt fedt’, som forbrænder flere kalorier i stedet for at gemme på dem.

LÆS OGSÅ: Brunt fedt - fremtidens våben mod overvægt?

Forskere mener, at dette skyldes et hormon kaldet irisin, som kroppen producerer, når den motionerer. Når dette hormon blev sat i forbindelse med fedtceller i laboratoriet, stimulerede det et andet protein, som så gjorde de hvide fedtceller til brune fedtceller.

Det er med til at forklare, hvorfor jævnlig træning er så vigtig for sundheden generelt, mener studiets forfatter, professor Li-Jun Yang fra University of Florida.

»Vi ved alle, at jævnlig træning er godt for vores sundhed. Men vores arbejde giver direkte biologiske forklaringer på, hvorfor folk, som træner jævnligt, kan beholde slanke kroppe og stærk knoglestruktur,« siger han til Huffington Post.

Studiet er udgivet i American Journal of Physiology - Endocrinology and Metabolism.

LÆS OGSÅ: Hvidt og brunt fedt er ikke ét fedt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.