Om forfatteren

Eva Rymann

Journalist, Smag for Livet

Mikael Schneider

Videnskabsjournalist, Smag for Livet

Derfor smager sprød flæskesvær og sød julekonfekt så godt

To egenskaber står funklende klart som julemadens vigtigste: Den skal være sprød, og den skal være sød. Men hvorfor egentlig det?

julemad julefrokost and steg sild fiskefilet smag for livet søde sager konfekt slik sukker

Nogle spiser and og konfekt, andre spiser flæskesteg og chokolade. Men fælles er, at det sprøde og søde er vigtigt. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts