Debut: Ny type indhold finder vej til Videnskab.dk
Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet er den første samarbejdspartner, hvis indhold bringes på Videnskab.dk som led i en sponsoraftale.
Smag for Livet Videnskab.dk sponsoreret indhold mad

Mad smager bedre, når vi spiser sammen med andre, end når vi spiser alene, og smag kan smitte mellem mennesker, der holder af hinanden. Det er bare et par af de emner, Smag for Livet fortæller om på Videnskab.dk. (Grafik: Videnskab.dk)

Mad smager bedre, når vi spiser sammen med andre, end når vi spiser alene, og smag kan smitte mellem mennesker, der holder af hinanden. Det er bare et par af de emner, Smag for Livet fortæller om på Videnskab.dk. (Grafik: Videnskab.dk)

I den kommende tid kan du finde masser af mad og smag på forsiden af Videnskab.dk.

Artikler, videoer og tests med mere fra forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet vil blive præsenteret i en ny boks, hvor vi fremover vil bringe sponseret indhold fra samarbejdspartnere.

Både den solskinsgule boks og de enkelte indholdselementer er klart markeret som sponseret indhold med en tydelig præsentation af samarbejdspartneren, så brugerne ikke er i tvivl om, hvem afsenderen er.

Denne type indhold vil komme fra partnere, som deler vores vision om at udbrede forskningsbaseret viden og indsigt i videnskabens verden. Seriøse og troværdige organisationer såsom forskningsinstitutioner og fonde, der finansierer forskning.

Videnskab.dk kvalitetssikrer indholdet

Redaktører på Videnskab.dk kvalitetssikrer indholdet i samarbejde med partneren, så vi kan være sikre på, at det er lødigt, relevant og brugbart for vores brugere.

Om Smag for Livet

Smag for Livet har fokus på madens smag som central drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme, læring, dannelse og madhåndværk.

Formålet er at skabe muligheder for et bedre og rigere liv for den danske befolkning.

Forskere, kokke, undervisere og studerende vil åbne danskernes øjne for smagens betydning for livskvalitet og sundhedsfremme.

»Vores ambition er at give vores brugere interessant og relevant indhold af høj kvalitet, som de kan få fornøjelse af og blive klogere af,« siger Vibeke Hjortlund, chefredaktør på Videnskab.dk.

»Sponseret indhold fra nøje udvalgte samarbejdspartnere giver værdi til brugerne og synlighed for partneren, og samtidig sikres Videnskab.dk en nødvendig indtjening, som gør det muligt for os at producere flere redaktionelle artikler. Det er en sund og solid værdikæde,« fortsætter hun.

Smag for Livet formidler smagens betydning for livsglæde

Smag for Livet er et forsknings- og formidlingscenter med fokus på madens smag som drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme og læring.

Her søger forskere at finde frem til mere evidensbaseret viden om mad og smag, og der arbejdes med aktiviteter, der skal få almindelige danskere til at få øje på den daglige smagsoplevelses betydning for et bedre og rigere liv.

»Vi har rigtig meget forskningsviden om smagens mange aspekter, som vi ønsker at dele med så mange som muligt, fordi viden om smag gør mennesker i stand til at bruge smagen bevidst og tage begrundede madvalg,« siger Mikael Schneider, der er projektkoordinator hos Smag for Livet.

»Derfor har vi indgået dette samarbejde med Videnskab.dk, som vi deler værdien om god, troværdig og inddragende videnskabsformidling med.«

Smag for Livet Videnskab.dk sponsoreret indhold mad

I en af tema-artiklerne får du bl.a. en håndfuld sjove smagsforsøg, du selv kan lave hjemme for at teste, hvor mange sanser der rent faktisk er i spil, når vi spiser. (Foto: Shutterstock)

Du smager også med dine hænder, næse, ører og øjne

Smag for Livet lægger ud med en håndfuld spændende indholdselementer på Videnskab.dk.

Støttet af Nordea-fonden

Smag for Livet er støttet af Nordea-fonden, som har et almennyttigt og velgørende formål og støtter aktiviteter, der fremmer gode liv.

Smag for Livet-bog om madmodige børn 

Smag for Livet arbejder målrettet med formidling i meget bred forstand. Eksempelvis har centret netop udgivet bogen  'Madmodige børn'. 

Bogen er et forskningsbaseret inspirationskatalog til forældre, der gerne vil støtte deres børn i at udvikle madglæde, spise varieret og prøve ny mad.

Den er skrevet af fire forskere fra Københavns Universitet med ekspertise i sensorik og udvikling af spisevaner hos børn og voksne, og den kan downloades gratis på Smag for Livets hjemmeside.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk