Dansk hjerneforskning får 228. mio. kroner af Lundbeckfonden

Med ambitionen om, at Danmark skal være blandt de førende nationer i hjerneforskning, har Lundbeckfonden givet 228 millioner kroner til forskere, der arbejder med hjernen.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

En del af beløbet gives specifikt til projekter med fokus på personlig medicin for at bakke op om Sundhedsministeriets nationale strategi, der blev offentliggjort i 2016.

»Vi ser et stort potentiale for mere præcis diagnosticering og skræddersyet behandling af hjernesygdomme, og derfor har vi valgt at give knap 90 millioner kroner til forskningsprojekter, der fokuserer på personlig medicin. Men det skyldes også, at vi ser meget positivt på den nationale strategi for personlig medicin og gerne vil være med til at understøtte et godt offentligt initiativ,« siger Christian Elling, der er fungerende forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

Hjernesygdomme koster samfundet mere end kræft, diabetes og hjerte-kar-sygdomme tilsammen, skriver fonden, der med de 228 millioner kroner giver den største samlede uddelling i fondens historie.

Modtagere af bevillingerne, vil få besked indenfor et par uger.

ele

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det nye krater på Mars, som er foreviget i nedenstående foto.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed. Kanalen henvender sig til unge, som bruger YouTube til at hente inspiration og viden om sundhed.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.