Danish Diabetes Academy uddeler 15 mio. kroner til 11 unge diabetesforskere

11 unge diabetesforskere er sikret arbejdsro de kommende år.

De har netop fået bevillinger fra Danish Diabetes Academy til at gennemføre enten deres ph.d.'er eller postdoc-forløb, skriver Danish Diabetes Academy i en pressemeddelelse.

Modtagerne er udvalgt blandt over 100 ansøgere, og bestyrelsesformanden for Danish Diabetes Academy, professor Allan Flyvbjerg fra Steno Diabetes Center Copenhagen, understreger, at niveauet er højt.

»Jeg er sikker på, de vil udvikle viden, der kommer til nytte både i forståelsen af diabetes og direkte i behandlingen af personer med diabetes,« siger han.

I alt er der uddelt 15 mio. kroner.

  • Seks forskere får hver 1.100.000 kroner til at tage en ph.d.
  • Tre forskere får 1,8 mio. til postdocs.
  • De resterende to forskere får 1,2 mio. til postdocs.

De er tilknyttet en lang række hospitaler og universiteter, bl.a. Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og flere Steno Diabetes Centre.

fghs

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.