Carlsbergfondet uddeler 200 mio. kr. til 13 prominente forskere

13 prominente forskere tildeles en såkaldt Semper Ardens-bevilling fra Carlsbergfondet til en samlet værdi på 200 millioner kroner.

Bevillingerne skal skabe videnskabelige nybrud, der skal sikre Danmark en fortsat førerposition i international topforskning og bidrage til at løse verdens store udfordringer, skriver fonden i en pressemeddelelse. 

»Det er en stor glæde, at vi nu kan igangsætte 13 nye Semper Ardens-projekter, der alle vil flytte vores viden om vigtige forhold, som har afgørende betydning for vores liv og muligheder for at forbedre den verden, vi lever i,« siger Carlsbergfondets bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, i pressemeddelelsen.

»Jeg har store forventninger til, at projekterne vil gøre os alle klogere og bidrage til at løse nogle af verdens store udfordringer. Jeg er også sikker på, at de nye Semper Ardens-forskere vil levere nye, banebrydende resultater, som vil blive bemærket internationalt,« tilføjer han.

Semper Ardens-projekterne spænder fra grundvidenskabelige studier af antistof over forskning i klimaresistente afgrøder til opbygning af en database over danskernes liv tilbage til 1700-tallet.

fghs

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce:

Det sker