Cannabis kan hjælpe børn med epilepsi
Kilde: 
14 december 2016

Effekten af cannabis for forskellige grupper af patienter har været et meget omdiskuteret emne den seneste tid. Indtil videre har danske læger nægtet at udskrive det til deres patienter, fordi der har manglet dokumentation for effekten. 

Men nu viser et stort engelsk-amerikansk forskningsprojekt, at CBD - den ikke-euforiserende del af cannabis-planten - har en effekt på nogle typer af epilepsi. Det skriver dr.dk.

Det nye studie blev præsenteret til American Epilepsy Society's årsmøde. 

Op mod halvdelen af forsøgspersonerne fik færre anfald, når de tog cannabisolien, viser studiet. De oplevede op til en halvering af deres anfald. Desuden blev flere af patienternes kognitive færdigheder forbedret. 

Forskerne bag det nye studie har fulgt patienter med nogle af de sværeste former for epilepsi, nemlig Dravet og Lennox Gastout Syndrom. De fleste af studiets forsøgspersoner var børn. 

Firmaet, som har lavet den cannabisolie, der blev brugt i studiet, er nu gået i gang med at søge om markedsføringstilladelse til at sælge olien i USA og Europa, skriver dr.dk

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.