Brasiliens nationalmuseum står i flammer
Kilde: 
03 september 2018

Flammer æder sig gennem Brasiliens 200 år gamle nationalmuseum i Rio de Janeiro og opsluger det Latinamerikanske lands historie, genstand for genstand.

Branden begyndte omkring 19.30 søndag aften, og 80 brandmænd og museets ansatte kæmper stadig med at slukke branden. Men allerede da de fik kontrol over flammerne ved midnat, var det for sent. Det skriver nyhedsbureauet AP

»Det er en ubærlig katastrofe. Det er 200 år af landets arv. Det er 200 års minder. Det er 200 års viden. Det er 200 års kultur og uddannelse,« siger Luiz Duarte, den ene af Nationalmuseets to vicedirektører, til nyhedsmediet GloboNews, ifølge the Guardian.

Museet rummer over 20 mio arkæologiske genstande, herunder genstande fra Egypten, græsk-romansk kunst og nogle af de første fossiler fundet i Brasilien.

I samarbejde med Federal University of Rio de Janeiro havde museet samlinger, der strakte sig over antropologi, paleontologi og arkæologi.

»Det var det største naturhistoriske museum i Latinamerika. Vi har uvurderlige kollektioner, der er over 100 år gamle,« siger Christiana Serejo, den anden af de to museumsdirektører, til GloboNews, ifølge the Guardian.

Årsagen til branden er stadig ukendt, men Duarte, den ene af vicedirektørerne, bebrejder regeringen for den manglende støtte til museet og dermed til brandsikring.

»I mange år har vi kæmpet med skiftende regeringer for at få de nødvendige ressourcer til at bevare hvad der nu er komplet destrueret,« siger Duarte ifølge the Guardian.

lp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.