Børn af overvægtige mødre har større risiko for epilepsi
Kilde: 
06 april 2017

Babyer, der er født af mødre, som er overvægtige i graviditeten, har langt større risiko for at udvikle epilepsi i barndommen. Det viser et nyt stort studie fra Sverige ifølge Medpagetoday.com

Forskerne bag studiet har undersøgt data fra 1,4 millioner svenske fødsler, og de kan se, at risikoen for epilepsi stiger, jo mere overvægtige mødrene bliver.

Hvis moderen er overvægtig, er der 11 procent større risiko for, at hendes barn får epilepsi, end hvis hun ikke er overvægtig.

Er hun svært overvægtig med en BMI på over 40, er der hele 82 procent større risiko for epilepsi hos barnet sammenlignet med børn af normalvægtige mødre.

Fordi hver anden kvinde i udviklede lande er overvægtig, når hun er gravid, er det et godt indsatsområde, noterer forskerne. 

»Overvægt og fedme er risikofaktorer, der kan gøres noget ved, og det at forebygge fedme hos kvinder i den reproduktive alder kan være en vigtig offentlig sundhedsstrategi for at reducere antallet af børn, der lider af epilepsi,« skriver de i studiet.

Resultaterne er publiceret i JAMA Neurology. 

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.