Bliv gift - og få mindre stress
Kilde: 
27 februar 2017

Et nyt studie viser, at folk, der er gift, er sundere, end folk der er single. Det skriver cbslocal.com.

I et nyt studie har forskere fra Carnegie Mellon University, USA, fundet ud af, at personer, der er i et ægteskab, har et lavere niveau af stresshormonet kortisol sammenlignet med singler og enker.

Forskerne målte kortisolniveauet hos 572 personer i alderen 21-55 år, og deres resultater bekræfter idéen om, at singler og enker er udsat for mere psykologisk stress, end folk der er gift.

»Disse resultater giver et vigtigt indblik i, hvordan vores parforhold kan påvirke vores sundhed,« fortæller Sheldon Cohen, der er professor i psykologi ved Robert E. Doherty University og medforfatter på det nye studie, ifølge cbslocal.com.

Forskerne sammenlignede også stresshormonets døgnrymte hos personerne i forsøget. Kortisolniveauet er typisk højest, lige når man vågner, og falder så i løbet af dagen - for personer, der var gift, fandt forskerne, at kortisol-niveauet faldt hurtigere end for de ugifte.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidskrift Psychoneuruendocrology.

agr

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.