Bestil et gratis foredrag om sundhed: Få indsigt i corona, hospitalsdesign eller et helt tredje emne
Gennem ordningen Bestil en Forsker kan alle, der kan samle 20 mennesker, invitere en forsker indenfor.
bestil en forsker

Forskningens Døgn løber fra 23. april til 29. april 2022, og mere end 250 forskere holder i år foredrag, som du kan bestille helt og aldeles gratis gennem foredragskataloget. (Foto: Shutterstock)

Forskningens Døgn løber fra 23. april til 29. april 2022, og mere end 250 forskere holder i år foredrag, som du kan bestille helt og aldeles gratis gennem foredragskataloget. (Foto: Shutterstock)

Sundhedsforskning er en stor og vigtig del af den almene nyhedsformidling. Med Bestil en Forsker får du mulighed for at få dybere indsigt i forskningsprojekter, men formidlet så alle kan være med. 

Hvad siger forskningen om vores sundhed? Herunder er et udpluk af dette års aktuelle foredrag:

Et godt ungdomsliv med epilepsi

Usynlige sygdomme kan være ensomme og svære at bære. Dette stiller skarpt på, hvad det vil sige at leve med epilepsi, som kan være svær at forklare, hvis man ikke har anfald.

Foredraget er baseret på et forskningsprojekt, hvor 12 unge og deres familier, kærester og venner er blevet interviewet og dermed har givet et indblik i de 12 unges liv.

Bestil foredraget her

Hvorfor er der så stor ulighed i sundhed i Danmark?

Med dette foredrag får du indsigt i, hvilken indflydelse din uddannelse og pengepung har på dit helbred. På tværs af landet præger social ulighed sundhedsvæsenet - en udvikling, der kun er steget gennem de seneste 20 år.

Jørgen T. Lauridsen, forsker ved Syddansk Universitet, fortæller om uligheden, samt hvordan vi kan måle og beskrive den sociale ulighed i sundhedsvæsenet. 

Bestil foredraget her

Betyder et hospitalsdesign noget for dem, der bruger hospitalet?

I et stort forskningsprojekt fra Hospitalsenhed Midt og VIA University college har forskere undersøgt, hvad de nye hospitaler med hotellignende faciliteter betyder for patienter, medarbejdere og sygeplejestuderende. 

Susanne Friis Søndergaard, forsker ved Center for Forskning i Klinisk Sygepleje, giver indsigt i hospitalsdesign og fortæller om ulemper og fordele ved de lange gange med kunst, store vinduer og farverige vægge.

Bestil foredraget her

Corona, rejsningsproblemer og hælprøve

Derudover har vi en lang række af sundhedsfaglige foredrag at vælge imellem, blandt andet: 

Hvordan bestiller jeg en forsker? 

Bestillingsperioden slutter 31. marts 2022, og du kan finde de mere end 250 foredrag på Forskningens Døgns hjemmeside

Husk de få krav, før du bestiller: 

  • Det er dit ansvar at stille de nødvendige faciliteter til rådighed. Det kan være et passende lokale med projekter eller en internetbaseret mødeplatform.
  • Der skal mindst være 20 personer til foredragene
  • Nogle forskere skal desuden have deres rejseudgifter dækket.

Bestil en Forsker varetages af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte os på bestilenforsker@bestilenforsker.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk