Av! En fjerdedel af folk, der fjerner pubeshår, påfører sig selv skader
Kilde: 
18 august 2017

Barbering, voks, laser og kemiske produkter er alle metoder, der kan bruges til at fjerne pubeshår.

Men fjerner du håret forneden, hører du måske til den fjerdedel, der får skader.

Hele 26 procent af personer, der fjerner sine pubeshår, har påført sig selv en skade mindst en gang, skriver The Guardian om en ny undersøgelse.

Skaderne spænder over udslæt, sår og forbrændinger, og i de værste tilfælde kræver skaderne lægehjælp:

»Vi var overraskede over, hvor mange af skaderne der ledte til lægebesøg. I tre procent af tilfældene måtte voksne besøge en klinik på grund af skader relateret til hårfjernelse fra kønsorganer,« siger Benjamin Breyer, urolog (ekspert i urinvejssygdomme) på University of California, San Francisco, og medforfatter på studiet.

Forskerne gennemførte en nationalt repræsentativ online undersøgelse af amerikanske voksne i alderen 18-64 år.

5.674 ud af 7.456 af deltagere medgav, at de på et tidspunkt havde fjernet deres pubeshår.

Næsten 67 procent af mændene fortalte, at de på et tidspunkt havde fjernet de små krøllede, hvor det samme gjaldt for lidt over 85 procent af kvinderne.

Næsten tre fjerdedele af deltagerne brugte en slags barberblad, hvilket gør barbering til den mest populære hårfjerningsmetode. Ikke overraskende for forskerne var snitsår fra barberbladet blandt den mest almindelige skade.

Forskeren har en anbefaling til de mange personer, der fjerner håret forneden:

»Hvis du har fået en skade, så overvej at ændre din metode. Hvis der er noget, som, vi ved, mindsker antallet af skader, så er det at lade være med at fjerne håret så ofte, og når du gør det, så fjern gerne mindre hår ad gangen,« siger Benjamin Beyer ifølge The Guardian.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Jama Dermatology

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.