Atjuuu! Test din viden i vores quiz om allergi
Så skal der kradses, nyses, snottes og hæves!
allergi quiz pollen videnskab forskning

Allergi er ikke noget, man ønsker sig - måske ikke engang for sin værste fjende. (Foto: Shutterstock / Videnskab.dk)

Allergi er ikke noget, man ønsker sig - måske ikke engang for sin værste fjende. (Foto: Shutterstock / Videnskab.dk)

Nu er der for alvor kommet gang i foråret, og er du en af de mange danskere, der lider af pollenallergi, ved du, hvad det betyder. 

Så er der igen dømt kapløb mellem næse og øjne!

Du kan teste din viden om forårets store nedtur i vores quiz herunder.

Spørgsmålene og deres svar er underbygget af forskningspåstande. Du kan finde uddybende artikler i links og læse om, hvorfor forskerne indimellem har været påpasselige med deres resultater. 

Du kan prøve vores forårsquiz her eller finde et væld af andre quizzer, som du kan bruge tiden på, mens du venter på, at træerne og græsset stopper deres forplantningssyge. 

Held og lykke!

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk