Annoncørbetalt indhold fra The Challenge Platform

Arrangør af konferencen Evigt Liv.

Arrangement: Smart Aldring med Charlotte Bøving - brug dine data til at holde dig sund
AFLYST: 23. april 2020 kan du få viden om, hvordan dine data kan give dig et bedre seniorliv. Du kan også høre, hvordan TV-lægen Charlotte Bøving holder sig i form med sin kræftsygdom og få hendes råd til sund aldring.
Charlotte Bøving

Lægen og forfatteren Charlotte Bøving er kendt fra TV, hvor hun rådgiver om at leve sundt. Samtidig kæmper hun selv med kræftsygdom (Foto: Kristian Højgaard Nielsen)

Lægen og forfatteren Charlotte Bøving er kendt fra TV, hvor hun rådgiver om at leve sundt. Samtidig kæmper hun selv med kræftsygdom (Foto: Kristian Højgaard Nielsen)

Arrangementet Smart Aldring med Charlotte Bøving

- En del af Forskningens Døgn

Dato: Torsdag 23. april 2020

Tid: 15:00 – 17:30

Adresse: Salen, Dansk Arkitektur Center, BLOX, Bryghuspladsen, 1473 København

Arrangør: Københavns Universitet, Danmarks Statistik,            Rigshospitalet og Newcastle Universitet

Billetpris: DKK 70 per person inklusive mad, drikke og gave

Billetten inkluderer også adgang til udstillingerne i Dansk Arkitektur Center, som lukker kl. 21:00 den dag.

Deltagerantal: Max 224

Tilmeld dig her

AFLYST PÅ GRUND AF CORONA-KRISE:

Er du nysgerrig på, hvordan man kan bruge sine data til at skabe et bedre seniorliv for dig selv - og andre?

Så er det om at gribe chancen, når TV-lægen Charlotte Bøving sammen med en række forskere gæster Dansk Arkitektur Center i København i slutningen af april ved et arrangement, som forskningsprojektet CHALLENGE står bag. Bag Challenge er Center for Sund Aldring på Københavns Universitet, Danmarks Statistik, Rigshospitalet og Newcastle Universitet.

Her vil Charlotte Bøving fortælle, hvordan hun holder sig selv i form med sin kræftsygdom, hvordan hun bruger data, og hvilke råd hun har til os alle sammen om sund aldring. 

Ved arrangementet vil flere forskere og andre gennem oplæg, diskussioner og quizzer komme nærmere ind på, hvad vi danskere er disponeret for, hvordan vores omgivelser påvirker os, og hvordan vi selv - og ikke mindst forskerne - kan bruge data til at forblive sunde i længere tid.

Nedenstående emner bliver taget op og diskuteret ved arrangementet, som du kan tilmelde dig på dataforgood.science.

  • Hvad skal der til for at få et bedre seniorliv?
  • Hvordan forbliver vi sundere i længere tid?
  • Hvordan kan man selv bruge data til at få et bedre liv?
  • Hvilke fordele og ulemper er der ved, at patienter selv bruger deres data?

Program

Livechat om hverdag med COVID-19

Smart Aldrings arrangement er i åraflyst på grund af corona-krisen. I stedet kan du deltage i en sponsereret live-chat den 3. juni kl. 13.00 på Forskerzonen.

Du kan stille forskerne spørgsmål om, hvordan vi får hverdag og samfund til at fungere efter genåbningen.

Inden vi begynder serveres kaffe og te

15.00 – 15:05 Velkomst

15:05 – 15:15 Hvad er danskerne disponeret for? – professor Laust Hvas Mortensen, Danmarks Statistik

Hvad siger Danmarks Statistiks data om danskerne? Hvilke sygdomme er vi typisk disponeret for? Hvordan ser en gennemsnitsdansker ud?

15.15 – 15.30 Hvad betyder omgivelserne for vores sundhed – professor Zorana Jovanovic Andersen, Københavns Universitet
Bor du på en forurenet gade? Har du en grøn park i nærheden? Eller en larmende vindmølle. Hør om, hvad miljøet omkring dig kan have af betydning for dit liv.

15:30 – 15:40 Publikum spørger Laust Hvas Mortensen & Zorana Jovanovic Andersen

Om Smart Aldring

Smart Aldring er et årligt arrangement og en del af Forskningens Døgn, hvor forskere giver tips til et bedre seniorliv og diskturer brugen af sundhedsdata i deres arbejde.

Smart Aldring er organiseret af Københavns Universitet, Danmarks Statistik, Rigshospitalet og Newcastle Universitet, og sponsoreret af Novo Nordisk Fonden.

Smart Aldring

3 eksempler på, hvordan man selv kan bruge data til at forbedre sin sundhed:

15:40 – 15:50 Sundhed.dk – Jakob Uffelmann

15:50 – 16:00 MiniQ – Johan Fastbom (på engelsk)

16:00 – 16:10 Patient entreprenøren – Jan Leindals

16.10 – 16.15 Publikum taler med hinanden om 'Hvad vil du gerne lære af dine data' og 'Hvordan vil du gerne bruge dine data'

16:15 – 16:35 PAUSE med sunde snacks og juice samt forskellige aktiviteter:

  • Spørg aldringsforskere om, hvordan vi forbliver sunde i længere tid
  • Demonstration af de mange måder, vi kan bruge data til at holde os sund
  • Videoboks: Fortæl os 'Hvad vil du IKKE vide om din risiko for sygdommen i fremtiden' og 'Hvad vil du gerne vide' (du får en lille gave for at deltage)

16.35 – 17:00 Charlotte Bøving, TV-læge og forfatter
Hør hvordan Charlotte holder sig selv i form med sin kræftsygdom, hvordan hun bruger data, og hvilke råd hun har til os alle sammen om sund aldring

17:00 – 17:30 Paneldebat mellem professor Ernst Hafen, ETH Zurich og lektor Stine Lomborg, Københavns Universitet om fordele og ulemperne ved, at patienter selv bruger deres data. Moderator: Pernille Tranberg, dataaktivist (på engelsk)

17:30 Farvel og tak

Alle får en gave, som man kan bruge til at holde sig sund. 20 heldige vindere vil få en signeret udgave af Charlotte Bøvings bog 'Jeg lever med en udløbsdato'.

Billetpris er DKK 70 per person inklusive mad, drikke og gave. Billetten inkluderer også adgang til udstillingerne i Dansk Arkitektur Center, som lukker kl. 21:00 den dag.

Tilmeld dig på dataforgood.science/smart aldring 2020 

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk