Amerikanske unge: Alkohol og ecstasy gør sex bedre
Kilde: 
11 januar 2018

I et nyt studie har forskere fra New York University undersøgt amerikanske unges oplevelser af, hvordan euforiserende stoffer påvirker deres sexliv.

Ecstasy, marijuana og alkohol kan medføre en øget sexlyst, nydelse og socialitet, men kan samtidig også have negative konsekvenser, lyder konklusionen i studiet, der er udgivet i tidsskriftet Psychology and Sexuality.

Forskerne undersøgte 679 unge mellem 18 og 25 år, mens de var på elektroniske danseklubber i New York og sammenlignede den observerede adfærd med de unges egne beretninger om effekten af stoffer på deres sexoplevelser.

Især ecstasy og alkohol havde en fremmende effekt på de unges sexlyst, tiltrækning mod andre og følelsen af sociale evner.

67 procent af deltagerne følte sig mere attraktive efter at have indtaget alkohol, og det samme gjaldt for 61 procent af de unge på ecstasy.

Marijuana (hash) havde derimod ikke en ligeså stor effekt på de unges følelse af at være attraktive, hvor kun 25 procent rapporterede, at de følte sig mere tiltrækkende.

I forhold til følelsen af at være socialt kompetente, havde alkohol og ecstasy igen den største positive effekt.

Faktisk rapporterede 36 procent af de unge natklubgængere, at marijuana havde en forringende effekt på deres sociale evner.

De unge kunne også berette, at ecstasy havde en forlængende og intensiverende effekt på orgasmen og på længden af seksualakten i det hele taget.

»Selvom alkohol og ecstasy kan forøge sexlysten, kan de her stoffer også virke negativt på mænds seksuelle præstationer,« advarer Joseph Palamar, der er ph.d.-studerende og underviser i sundhed på New York University til NUY.com.

»Alkohol kan lamme kroppen, hvilket kan forsinke eller forhindre en orgasme, og impotens er almindeligt forekommende hos folk på ecstasy, selvom stoffet giver en øget følelse af kroppen.«

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.