Annoncørbetalt indhold fra The Challenge Platform

Arrangør af konferencen Evigt Liv.

Aldringsforsker: Dette kan du gøre for at leve længere
Morten Scheibye-Knudsen har i løbet af sin karriere som aldringsforsker fundet frem til to våben, han bruger mod aldring.

Se videoen og hør mere om udviklingen indenfor aldringsforskningen.  Aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen fortæller også, hvordan han selv bekæmper tegn på aldring. Video: Kristian Højgaard Nielsen.

Se videoen og hør mere om udviklingen indenfor aldringsforskningen.  Aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen fortæller også, hvordan han selv bekæmper tegn på aldring. Video: Kristian Højgaard Nielsen.

Med gode gener, en sund livsstil og måske også en lille portion held kan du øge sandsynligheden for at blive et sted mellem 110 og 120 år. 

Ifølge læge Morten Scheibye-Knudsen, der forsker i alderdom og DNA, er det i hvert fald cirka her, den biologiske grænse går, for hvor gamle vi mennesker kan blive. 

Selv fortæller forskeren i videoen herover, at han især bruger to konkrete tricks i kampen om at sænke sin krops aldringshastighed: 

  • Faste i tidsrummet 20.00 - 12.00. Forskning viser nemlig, at faste er en sund intervention, forklarer forskeren. 
  • Kosttilskuddet nikotinamidribosid. Det øger mængden af stoffet NAD i blodet og gør, at din krops aldringsprocesser sætter langsommere ind. 

Når Morten Scheibye-Knudsen håber på, at de to leveregler vil gøre ham i stand til at leve et langt og sundt liv, er det, fordi han ved, at der er forskel på kroppens kronologiske alder - altså den alder, du har med udgangspunkt i din fødselsdag - og din biologiske alder, der er den sundhedsmæssige tilstand, din krop har. 

I videoen fortæller Morten Scheibye-Knudsen, der har 14 års erfaring inden for sit felt, om, hvordan han gennem sin forskning prøver at hacke kroppens biologiske alder, så vi kan leve længere.

Derudover er en sund livsstil, som der står ovenfor, den sikreste vej til at leve længe.

Som Videnskab.dk tidligere har skrevet om, er motion - selv i små mængder og også selvom du først begynder sent i livet - et af forskningens bedste bud på vejen til et langt liv.

For eksempel er en god gåtur noget af det bedste, du kan gøre for dit helbred: I et amerikansk studie kunne forskerne konstantere, at jo flere daglige skridt, jo længere lever man.

En sund og varieret kost, er også en vigtig del af et langt liv - og med denne beregner kan du selv se, hvor mange leveår du kan vinde, ved at lægge din kost om.

Og så skader det heller ikke at kvitte smøgerne - denne illustrerede tidslinje viser, hvad der sker i din krop, efter du har røget den sidste cigaret.

Mød aldringsforsker på gratis konference 

Sammen med en række forskere og eksperter gæster Morten Scheibye-Knudsen den 28. april konferencen Evigt Liv.

Her løfter forskerne sløret for, hvilke banebrydende fremskridt der er blevet gjort inden for aldringsforskningen, hvordan vi kan leve sunde, lange liv, og hvor grænsen går for at reparere kroppen.  

Tilmeld dig konferencen her

Du vil også få et indblik i, hvordan man skaber en digital kopi af et menneske ved hjælp af kunstig intelligens. Og hvordan jagten på det evige liv i nogle kredse udøves på ekstrem vis i form af nedfrysning af kroppen.

Konferencen foregår i Københavns Universitets festsal på Vor Frue Plads kl. 15.00-17.30.

Arrangementet er en del af forskningsprojektet The Challenge Platform, som er finansieret af Novo Nordisk Fonden. 

Du kan læse mere om eventen her. 

Sådan håndterer Videnskab.dk annoncørbetalt indhold

Videnskab.dk følger de gældende retningslinjer for annoncørbetalt indhold fra Danske Medier, Forbrugerombudsmandenmarkedsføringsloven, samt de presseetiske regler i arbejdet med tydeligt at adskille annoncer og journalistik.

Videnskab.dk bringer bannerannoncer og kan bringe andet annoncørbetalt indhold på sin hjemmeside som led i bestræbelserne på at tjene penge til at dække omkostningerne ved vores produktion af uafhængig journalistik. Det foregår i henhold til statens regler for indtægtsdækket virksomhed.

Annoncørbetalt indhold kan have form af såkaldt ’native advertising’ eller ’advertorials’, hvor en annoncør betaler et medie for at bringe indhold i et redaktionelt format på en redaktionel udgivelse.

Dette indhold opmærkes for det første meget tydeligt, så vores brugere ikke er i tvivl om, hvem afsenderen er. For det andet er vi meget selektive i forhold til, hvilke organisationer vi giver mulighed for at markedsføre sig selv på denne måde.

I hvert enkelt tilfælde skal afsenderen godkendes af ledelsen på Videnskab.dk. Godkendte afsendere kan f.eks. være virksomheder, som er kulturelle, undervisnings- eller oplevelsesorienterede i brancher som turisme, forlag og uddannelse.

Dette indhold, der typisk ikke handler om forskning, kan være leveret af annoncøren eller en ekstern freelancer. Det håndteres og kvalitetssikres af Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling, som varetager vores aktiviteter, hvad angår indtægtsdækket virksomhed.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk