90’er-generationen har mindre sex end ældre generationer
Kilde: 
03 august 2016

I Danmark har der i år været et babyboom, men ifølge et nyt studie har den unge generation faktisk mindre sex. Det skriver theguardian.com.

I en undersøgelse med 26.707 amerikanere viser det sig, at procenten af unge mellem 20 og 24, der ikke har en partner, de dyrker sex med, er steget fra seks til 15 procent hos unge, der er født i 1990'erne.

Det er en fordobling i forhold til dem, der er født i 60'erne.

»Man kunne forvente, baseret på den populære antagelse, at den her gruppe primært leder efter one night stands med apps som Tinder, at de ikke er interesseret i lange forhold. Men det, vi ser, er, at den her gruppe faktisk ikke er så interesseret i at knalde rundt i forhold til tidligere generationer,« siger Ryne Sherman, der er medforfatter og forsker fra Florida Atlantic University, til theguardian.com.

Data til undersøgelsen stammer fra den amerikanske General Social Survey, som hvert år siden 1989 har spurgt folk om deres seksuelle adfærd.

Én af årsagerne til, at generationen, som også er kendt som generation X, har mindre sex, kan netop findes i apps og internettet.

»I teorien skulle det være ganske nemt for den her generation at finde partnere. Men teknologien har muligvis den modsatte effekt, for de unge bruger mere tid online, end de bruger tid på at være sammen med folk, og derfor har de måske heller ikke så meget sex,« siger Brooke Wells, der er medforfatter og forsker ved Widener University, i en pressemeddelelse fra San Diego State University.

Forskerne fandt i deres analyse af undersøgelser, at tendens er større for kvinderne, hvis man sammeligner dem med kvinder fra 60'erne. Hvor 2,3 procent af kvinderne fra 60'er-generationen var seksuelt inaktive, er det tal 5,4 procent for dem født i 90'erne.

Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Archives of Sexual Behaviour.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.