16 yngre forskere får 22 mio. kr. til at kickstarte idéer i internationale forskningsmiljøer

Danmarks Frie Forskningsfond investerer 22 millioner kroner i 16 yngre forskeres originale idéer, der har potentiale til at opnå stærke resultater gennem styrket internationalt forskningssamarbejde.

De 16 post docs skal indgå i internationale forskningsmiljøer af høj kvalitet i et til to år med sigte på at udvikle lovende forskning i optimale rammer, skriver fonden i en pressemeddelelse. 

De internationale forskningsmiljøer tilfører ekspertise inden for forskernes forskningsområder og bidrager til den enkelte forskers karrieremuligheder og gennemslagskraft i en international sammenhæng.

»Det er vigtigt som yngre forsker at rejse ud for at få afprøvet egne idéer ved stærke universiteter med et konkurrencepræget miljø, hvor ekspertisen er høj og forskningen skal stå sin prøve. Dansk forskning får et vigtigt boost af nye lovende talenter,« siger bestyrelsesformand David Dreyer Lassen i pressemeddelelsen.

Forskerne søger blandt andet mod forskningsnationer i Skandinavien og for en stor dels vedkommende mod USA og England.

fghs
 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs nyt om fusionsenergi, som DTU med forsøgsreaktoren på billedet nedenfor - en såkaldt tokamak - nu er kommet lidt nærmere.