Videnskab.dk lancerer stort tema om rummet
Videnskab.dk lancerer et storstilet nyt rum-tema, der tager dig på rejse ud i universet. Temaet er en del af Videnskab.dk's undervisningssite og er blandt andet lagt an på at inspirere lærere og elever i skolerne.

Hold dig opdateret med vores nye rum-tema, og bliv klogere på universets tilbliven, udvikling og utrolige bestanddele. (Foto: Shutterstock).

Hold dig opdateret med vores nye rum-tema, og bliv klogere på universets tilbliven, udvikling og utrolige bestanddele. (Foto: Shutterstock).

Videnskab.dk guider nysgerrige sjæle igennem store emner om universet i et stort nyt rum-tema på vores undervisningssite: Tema om rummet

Temaet kommer i forlængelse af Hotel Pro Formas nye forestilling KOSMOS+ om universets vidundere, som blev til i nært samarbejde med forskere og andre fagfolk på området:

Lær at navigere i det svære rumstof

Hvad enten du er gymnasieelev, -lærer eller pensioneret bager, er der i det nye tema rig mulighed for at få afklaring på astronomiske fænomener.

Vi hjælper dig med at navigere i fagfolkenes viden, og emnerne spænder bredt fra Big Bang og universets opståen til dets udvikling og forunderlige bestanddele.

Vi henviser både til artikler her på sitet, video-materiale, som visuelt komplementerer emnerne, videnskabelige kilder samt eksterne links, som kan være gavnlige.

I 2015 følger vi desuden ESA-astronaut Andreas Mogensen tæt frem mod hans tur til rumstationen ISS i november. Du kan også følge hans færd her: Rumrejsen 2015.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk