Zombie-studie: Vi er ikke godt nok forberedte på dødelige epidemier
Kilde: 
23 december 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

I nyt studie vil nok lede manges tanker hen på tv-serien 'The Walking Dead' eller filmen 'World War Z'. Det handler nemlig om, hvordan vi bør reagerer, hvis en zombie-epidemi skulle bryde ud. Det skriver The Telegraph.

Det kan måske lyde som det rene pjat og pjank. Men det er det faktisk ikke, siger forskeren bag studiet, Tara C. Smith fra Kent State University i Ohio i USA. Hun bruger nemlig forestillingen om et zombie-udbrud til at analysere på, hvor godt rustet vi står overfor en hvilken som helst anden smitsom og dødelig epidemi eller endda pandemi.

Og hendes konklusion er ikke opløftende.

»Der er masser af modeller, som viser, at i tilfælde af et stort antal zombie-infektioner, så vil mennesket kunne stå ansigt til ansigt med deres egen udryddelse,« siger hun til The Telegraph.

»Desværre er mange lande fuldstændig uforberedte på potentielle katastrofer af den her slags,« skriver hun i studiet.

Tara C. Smiths studie beskriver både zombiernes historie, hvordan virussen ville sprede sig, og under hvilke vilkår katastrofen ville være størst. Hun konkluderer, at hvis der skete et 'zombie-angreb' på en større by med over 500.000 indbyggere, så kunne det få fatale konsekvenser for menneskeheden.

Studiet er publiceret i tidsskriftet The British Medical Journal.

Læs også:

Sådan overlever du, når zombierne overtager verden

En vampyr, en zombie og et spøgelse går ind i en bank…

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.