Virus kan blive fremtidens kræftmedicin
08 september 2011

Forskere fra LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet dokumenterer i nyt projekt, at virusset Vesikulær Stomatitis Virus (VSV) spiller en hidtil ukendt dobbeltrolle i bekæmpelsen af en række kræftsygdomme. Det skriver Københavns Universitet.

Det nye fund viser, at virusset både dræber kræftceller og samtidig bremser udtrykkelsen af de molekyler, som visse typer kræftceller producerer for at skjule sig for immunforsvaret.

Visse typer kræftceller udtrykker alt for store mængder flydende immunstimulerende molekyler. Derved blokerer de immunforsvarets genkendelse og kan fortsætte udviklingen af kræfttyper som modermærkekræft, testikelkræft, æggestokkekræft og visse typer leukæmi.

»Det er et klart gennembrud og et stort skridt i retning af bedre kræftbehandling. Immunforsvaret får en helt anden chance for at bremse udviklingen af kræft, når det ikke sættes ud af spillet,« siger lektor i immunologi Søren Skov fra LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet.

Forskningsresultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift PloS ONE.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.