Vikingeborgen i Køge er blandt de største arkæologiske fund i 2014
Kilde: 
19 december 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Danmark fik i september en ny vikingeborg ved Køge. Herhjemme var det en stor nyhed, da det var første gang i 60 år, at der blev fundet en ny ringborg.

»Det er næsten som en god kriminalroman – jeg har aldrig oplevet noget lignende på en udgravning. Det er ikke bare det, at vi finder så unikt et monument, men at vi finder det, fordi vi går målrettet frem efter en formodning,« siger en tydeligt begejstret Søren Sindbæk, der er en af arkæologerne bag fundet fra Aarhus Universitet, i en artikel til Videnskab.dk.

Historien var dog ikke kun en sensation herhjemme. fundet af borgen er nemlig at finde på internationale lister over årets største arkæologiske fund og bedste historier.

Hos magasinet Discover går vikingeborgen ind som nummer 82 over årets tophistorier, mens det bliver til en niendeplads hos magasinet Archaeology. Det skriver Discover og Archaeology

Fundet er helt enestående, men de danske forskere er ikke i tvivl om, at flere borge vil dukke op.

»Jeg kan ikke se, hvorfor der ikke skulle være flere. Der er store områder i Danmark, som endnu ikke er afdækket, og der er masser af steder, for eksempel små landsbyer, hvor alle ved, at der ligger et eller andet, men det er aldrig rigtig blevet undersøgt,« siger museumsinspektør fra Museum Sydøstdanmark Nanna Holm, der var en af forskerne bag det nye fund, i en artikel til Videnskab.dk. 

Læs også: 

Arkæologer finder Danmarks ældste løg

Gammel flintedolk fra bronzealderen undrer arkæologer

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.