Vi stoler mindre på psykologiske vurderinger end på hjerneforskning
Kilde: 
25 februar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Når man bliver diagnosticeret med Alzheimers, er det på baggrund af både en psykologisk vurdering og en scanning af hjernen. Hjerneforskning bliver efter den psykologiske vurdering brugt til at udelukke andre sygdomme. Alligevel viser et studie fra USA, at vi er mere villige til at afvise psykologiske beviser end beviser fra hjerneforskning, skriver Wired.com.

Studiet er baseret på et eksperiment, som blev udført af forskere fra Townson University, USA. Eksperimentet gik ud på, at 106 studerende skulle vurdere en diagnosticering baseret enten på en psykologisk vurdering eller på hjerneforskning, skriver Wired.com.

De studerende blev inddelt i to grupper. I den ene gruppe blev de studerende præsenteret for et scenarie, hvor en person var blevet diagnosticeret med Alzheimers på baggrund af en psykologisk vurdering. I den anden gruppe var personen diagnosticeret på baggrund af en scanning af hjernen.

Resultaterne fra eksperimentet viste ifølge forskerne, at 69,8 procent af de studerende, som fik præsenteret bevis på Alzheimer baseret på en psykologisk vurdering, afviste beviserne - hos den anden gruppe, var det kun 39,6 procent, der afviste beviserne, som var baseret på hjerneforskning.

Studiet er publiceret i Basic and Applied Social Psychology.

Læs også:

Forskere angriber klassisk psykologi-eksperiment

Derfor elsker og hader vi positiv psykologi

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
rs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.