Vi spiser mere sødt, når vi tror, vi træner
Kilde: 
22 juli 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Har du nogle gang tænkt, at du havde fortjent en belønning til den søde tand efter træning?

Så er du formentlig ikke den eneste.

Forskerne bag et nyt studie mener, at vi spiser flere søde sager efter træning for at belønne os selv – og det kan være en af årsagerne til, at nogle mennesker har problemer med vægten, selvom de træner, skriver forskning.no.

I et nyt amerikansk studie blev deltagerne inddelt i to grupper, som skulle gå 1,2 kilometer på 30 minutter.

I den ene gruppe fik deltagerne ifølge forskning.no at vide, at de skulle gå runden for at høre musik, mens den anden gruppe fik besked om, at der var tale om træning.

Bagefter spiste forsøgsdeltagerne frokost, og forskerne vejede – i al hemmelighed – deres mad. Forskerne kunne de se, at de personer, som troede, at de havde trænet, spiste 35 procent flere kalorier i form af chokoladebudding, end dem, som havde hørt musik.

En lignende forskel viste sig under et lignende forsøg, hvor nogle forsøgsdeltagere troede, at de skulle på sightseeing, mens andre fik besked om, at de skulle træne.

Forskerne tror ifølge forskning.no, at forskellen hænger sammen med, at vi giver os selv lov til en belønning, efter at vi tror, vi har trænet.

Den nye undersøgelse er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Marketing Letters.

Læs også:

Forsker: Løb langt hele livet og udskyd din aldring

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.