Vi kan kun have 150 venner på nettet
Kilde: 
03 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

150. Det er ifølge Sciencemag.org antallet af personer, vi kan have et meningsfuldt venskab med i den virkelige verden. Forskere har foreslået, at dette tal kan være højere på internettet, fordi den tid det tager at have en social interaktion er mindre.

Men nu viser et nyt studie, at vi har samme antal venner på nettet som i den virkelig verden. Det skriver Sciencemag.org.

I 3,5 år har forskere undersøgt 7.000 brugeres opførsel i det internetbaserede spil Pardus. I Pardus kan man indgå i sociale alliancer, hvor man hjælper hinanden i spillet.

Den største gruppe i spillet havde 136 brugere. Det viser ifølge forskerne, at begrænsningen på 150 venner er en del af vores sociale psykologi.

»Dette er et godt eksempel på et studie, der viser en klar sammenhæng mellem, hvordan mennesker opfører sig i virkeligheden og i virtuelle miljøer,« siger James Ivory, der forsker i sociale og psykologiske aspekter af mennesker online på Virginia Polytechnic Institute and State University i Blacksburg, til Sciencemag.org.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Scientific Reports.

Læs også:

Hvorfor bliver vi afhængige af Facebook?

Aktive Facebook-brugere har flere rigtige venner

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.