Vi frygter trusler fra venstre mere end højre
Kilde: 
04 juni 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Du går en mørk aften på en lille sti i en park og er omgivet af buske, og krimi-nyhederne fra avisforsiderne popper op i dine tanker. Forskning viser, at du i en sådan situation i højere grad vil frygte et angreb fra buskene til venstre end fra højre side. Det skriver LiveScience.

Forskerne Oscar Moreno, Arul Mishra og Himanshu Mishra fra University of Utah udførte et eksperiment, hvor 166 studerende deltog. De studerende fik fortalt, at et jordskælv havde ramt en af to byer på et kort. Enten byen til højre eller byen til venstre.

De studerende blev derefter advaret om, at efterskælvene kunne ramme den anden by, som var de studerendes egen by. Forsøgsdeltagernes vurderinger af mulighederne for at blive evakueret var mere optimistiske, når truslen kom fra højre, end når den kom fra venstre. Forskerne er usikre på, hvorfor det forholder sig sådan. En mulig forklaring kunne være, at vi opfatter verden 'i samme retning', som vi læser.

"En trussel der nærmer sig fra venstre, er i overensstemmelse med vores læseretning, da den flyder fra venstre til højre. Hvis det er forklaringen, vil læsere af højre-til-venstre-sprog, såsom arabisk, frygte trusler fra højre mere end fra venstre,« udtaler forskerne til livescience.com. 

Studiet er udkommet i det videnskabelige tidsskrift Management Science.

Læs også:

Snegle boller til højre og venstre

Løs mysteriet: Hvorfor kører nogle lande i højre side af vejen, andre i venstre?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.