Vestafrikanske giftslanger er næsten lige så dødbringende som Ebola
Kilde: 
28 september 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Den dødbringende virus Ebola har spredt frygt og rædsel - ikke kun i Vestafrika, hvor den har hærget, men også i resten af verden. Det er ikke uden grund. På nuværende tidspunkt er hele 11.000 smittede omkommet, siden virussen brød ud i februar 2014. 

Derfor kommer det nok som en overraskelse for de fleste, at giftslanger udgør en næsten ligeså stor trussel i regionen.

Nye forskningsresultater viser, at slangebid hvert år slår 4.000 mennesker ihjel og resulterer i 5.000 amputationer af legemsdele. Det betyder, at ofre for slangebid fylder omtrent 10 procent af hospitalernes sygesenge, skriver Sciencemag.org.

»Den offentlige sundhedsbyrde i forbindelse med slangebid i Vestafrika er meget omfattende og ligner omfanget for andre mere bredt anerkendte tropesygdomme. Bestræbelser og finansiering svarende til byrden bør stilles til rådighed for at bekæmpe slangebid i regionen,« skriver forskerne bag den overraskende information i studiets hovedkonklusion.

Resultaterne er baseret på analyser af medicinske studier fra de sidste 40 år og sammenligner tilfældene af slangebid med andre tropiske sygdomme, der normalt modtager langt mere opmærksomhed fra omverdenen. Eksempelvis Ebola.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PLOS Neglected Tropical Diseases.

Læs også:

Vigtigt fund: Fortidsslange havde fire ben

Hvordan bugter en slange sig?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.