Vaccine kan beskytte mod akut diarre
Kilde: 
04 januar 2012

En vaccine kan begrænse antallet af mennesker verden over, der hvert år rammes af den mest almindelige form for maveonde, ’gastroeneritis’, forårsaget af norovirus.

Det viser et studie fra Baylor College of Medicine, USA, som er publiseret i New England Journal of Medicine ifølge dagensmedicin.dk

Hidtil har det eneste våben mod sygdommen været at drikke en masse for at undgå dehydrering samt at tage medicin mod diarre og opkastninger. Den amerikanske undersøgelse viser dog, at det har en markant effekt at give en norovirus-vaccine på pulverform.

Forskerne bag undersøgelsen prøver nu at finde ud af, om vaccinen kan give endnu bedre resultater, hvis den bliver givet som indsprøjtning. Herudover er de i gang med at teste vaccinen på andre virusstammer.

Tilføjelse 6.1.2012: Undersøgelsen har modtaget støtte fra de amerikanske sundhedsmyndigheder og medicinalvirksomheden LigoCyte Pharmaceuticals, der har udviklet en vaccine mod norovirus.

Læs også: Norovirus i hindbær kommer fra afføring eller opkast

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.